Свято Знань


 1 вересня — День Знань і старту нового навчального року. Це чудовий привід зібратися з думками і зануритися в бездонний океан науки. Знань не буває забагато!  Це останній рік шкільного життя для моїх одинадцятикласників. Попереду ЗНО та вступ до інших навчальних закладів. Гадаю, що рік буде насиченим і цікавим, він буде таким, що запам'ятається, він буде таким, яким ми всі разом його організуємо. Адже народ і філософи кажуть, що все в нашому житті залежить від нас самих, знаходиться в наших руках.  
Тема для обговорення на першому уроці була: «Власний шлях до самореалізації або як стати особистістю». Одинадцятикласникам запропонувала на зірочках  записати одну зі своїх найголовніших цілей на найближчий рік, тобто те, чого вони хотіли досягти протягом цього року і прикріпили їх на зоряне небо. Мудрець Сенека стверджував: «Хто не знає, в яку гавань пливти, для того немає попутного вітру». Не менш важливим є те, яким шляхом йти до цих зірочок.  Хотілося б, щоб не забували про людську гідність, пам’ятали, що гідна людина – та, яка робить корисні справи, є патріотом своєї держави, вона чесна, справедлива, розсудлива й завжди чинить совісно. Гідна людина дотримується моральних принципів, поважає старших, своїх близьких, родину.
Кожен одинадцятикласник  висловив свої думки і обрав власний шлях самореалізації, виконавши ряд цікавих завдань.
Нехай новий навчальний рік пройде щасливо і результативно як для учнів, так і для педагогів. Нових відкриттів і вражень вам у новому навчальному році!

Немає коментарів:

Дописати коментар