Вчитель – вічний учень

           Виклики сучасного суспільства, зокрема воєнний стан в Україні, вносять свої корективи в систему  освіти. Зростає актуальність проблем, пов’язаних з організацією навчання здобувачів освіти, з вибором інтернет-платформ для освітньої діяльності учнів, поєднанням традиційних методів навчання зі специфічними для дистанційної освіти, з наданням повсякденної психологічної допомоги здобувачам освіти та їхня емоційна підтримка. Як допомогти собі та іншим з першими проявами стресу? 

Вдалою формою організації самоосвіти зі зворотним зв’язком та можливістю обговорення  є вебінари, тренінги, онлайн-курси та інше. Все це спрямовано на удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників, активізацію їх творчого потенціалу та розвиток педагогічної майстерності.

Давня мудрість говорить: «Хто стоїть на місці, той відстає». А хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися,  досягнувши вершини, а підійматися вище. Модель сучасного вчителя передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку. Ці якості не видаються додатком до диплома про педагогічну освіту, а формуються у щоденній учительській праці.

Основна перевага онлайн-курсів – можливість перебувати будь-де та навчатися у будь-який час. Все що потрібно – це комп’ютер і доступ до інтернету. Проходячи ці курси ми маємо можливість не лише підвищити рівень своїх знань та миттєво перевірити засвоєння здобутої інформації, а й отримати за це офіційний Сертифікат. 



Немає коментарів:

Дописати коментар