Читацький марафон «Книжковий Всесвіт дитинства»


Ми так часто спілкуємося з книгою, що навіть не замислюємося над тим, яке це диво! Книга веде нас уже протягом багатьох тисяч років у країну знань, відкриває великий світ. Без книги людина сліпа. З книгою ми можемо поринути у незвіданий світ краси природи, в найпотаємніші її куточки, здійснити подорож в далеке минуле людства, помріяти про майбутнє. Сидячи за столом з книгою в руках  за декілька годин чи за декілька днів ми можемо здійснити кругосвітню подорож… І все це з книгою.
Саме з метою заохочення дітей до систематичного читання, вироблення навичок самостійної роботи з книгою, ефективності процесу читання і переосмислення прочитаного проводиться Всеукраїнський конкурс «Книгоманія». 04 квітня 2017 року  відбувся 2-й (районний) етап Всеукраїнського конкурсу дитячого читання у форматі читацького марафону «Книжковий Всесвіт дитинства» під девізом «Хай читання буде в радість», який пройшов у приміщенні центральної районної бібліотеки. У ньому взяли участь 22 учні 6 – 7 класів загальноосвітніх шкіл району. Цей конкурс проводиться у чотири етапи: відбірковий (на рівні школи), бібліотечний (на рівні сільських бібліотек), районний та обласний. До участі в районному етапі були запрошені такі учні нашої школи: Васильченко Даріна, учениця 6 класу, Крохмаль Анастасія, Анікєєва Владислава – учениці 7 класу.  Даріна представляла книгу Френсіс Бернет «Маленька принцеса».  Вона переконала своїм виступом, що принцеси - це не тільки ті, хто володіють грошима і владою, а ті, в кого багатство всередині, в душі. Анастасія познайомила з книгою сучасного українського письменника  Сергія Гридіна «Не такий» і довела на прикладі головного героя цієї книги, що постійне прагнення до самовдосконалення є одним з головних факторів успіху, адже життя, як книга, яка обмежена початком і кінцем. І на скільки ж ця книга буде прекрасна, залежить тільки від нас! Владислава із захопленням представляла книгу сучасного українського письменника Андрія Бачинського «140 децибелів тиші». Ця книга розповідає про ситуацію, в якій, на жаль, може опинитися кожен. Нагадує, що навіть найміцніший світ може впасти відразу. І вчить, що ніколи, ні за яких обставин не падати духом. 
Конкурсанти мали змогу виявити свої знання та ерудицію під час літературної вікторини. Також, всі учасники представили журі  читацькі щоденники, в яких записували свої враження про прочитані книги. Всі вони були цікаві і неповторні, деякі з них проілюстровані власними малюнками.
 Оцінити найкращого читача району зібралося компетентне журі, якому дуже складно було визначитися з переможцями, адже кожен виступ був достойний нагороди. Поки журі обговорювало виступи учасників, родзинкою конкурсу став виступ переможниць обласного етапу конкурсу «Кращий читач -  2015» Остряниці Катерини та Громей Олесі. Вони виконали «Гімн Книгоманії», розповідали про свою підготовку до цього конкурсу та про головну  нагороду – поїздку до міста Львів. Катерина зачарувала своїм виступом і побажала успіху всім конкурсантам.
За результатами районного конкурсу Васильченко Даріна посіла І місце серед учнів 6 класу і буде представляти читачів Оріхівського району на обласному етапі. Крохмаль Анастасія посіла ІІ місце, а Анікєєва Владислава ІІІ місце серед учнів 7 класу. Всі учасники нагородженні цінними подарунками. Цих учнів готувала вчитель зарубіжної літератури Васильченко Лілія Іванівна і за високий професіоналізм у підготовці учасників конкурсу «Книгоманія-2017»  була нагороджена від відділу культури і туризму пам’ятною книгою «До 90-річчя утворення Оріхівського району».
Читайте і отримуйте від цього насолоду.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар