Фестиваль ораторського мистецтва "Заговори, щоб я тебе побачив"


  Ну що б, здавалося, слова...
        Слова та голос — більш нічого
А серце б’ється — ожива,
     Як їх почує!.. Знать, од Бога
І голос той, і ті слова
     Ідуть меж люди! . . . . . . 
                                    Т.Г.Шевченко                                                                                                    
Немає магії сильнішої, ніж магії слів. Ще Цицерон говорив, що "найкращий оратор той, який своїм словом і навчає слухачів, і дає насолоду, і справляє на них сильне враження". Саме у ролі таких ораторів спробували себе 19 учасників  фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив», а саме  вихованці КЗ «Малотокмачанська ЗОШ І-ІІІ ст.», ДНЗ «Казка», Омельницької філії імені  академіка М.А. Доллежаля КЗ «НВК  «Основа», КЗ  «НВК  «Основа» Преображенської сільської  ради.
Учасникам потрібно було підготувати публічний виступ в межах 2-ох хвилин на одну із запропонованих тем та взяти участь у риторичному експромті.
В номінації  «Слово є вчинок» (для учнів 9-11 класів) нашу школу представляли:  учениця 9 класу Анікєєва Владислава, учень 10 класу Васильченко Владислав, учениця 10 класу Анікєєва Валерія та Остряниця Катерина, учениця 11 класу.
Анікєєва Влада своїм виступом «Чому потрібно вміти говорити «НІ» довела, що відмовити тяжко, але набагато краще, ніж сказати «так» і не виконати обіцяного. Васильченко Владислав своєю промовою «Слово – великий володар» переконав слухачів, що завжди можна домовитися не зброєю, а словом. Романтична, чуйна, щира Катерина дала відповідь на запитання «Чому ми дорослішаємо?».  Анікєєва Валерія зворушила  виступом «Найбільша з перемог – вміння прощати».    Вона переконала, що, якщо ми  зможемо побачити людяність у тому, хто не захотів побачити її у нас – ми набагато сильніші, ніж самі думали.
Хорошим оратором, а, отже, впевненою в собі людиною може стати кожен - навіть той, кого зараз можна назвати сором'язливим і закомплексованим. Старання, прагнення накопичити багатий словниковий запас, розвиток в собі впевненості, артистизму зробить з нас відмінного співрозмовника і доповідача. Володіння риторикою здатне змінити наше життя на краще.
Учасники фестивалю заговорили так, що їх почули. А це перемога, і передусім – над собою. Успіхів вам!

Немає коментарів:

Дописати коментар