«Вчитель – вічний учень»


Давня мудрість говорить: «Хто стоїть на місці, той відстає». А хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися досягнувши вершини, а підійматися вище. Модель сучасного вчителя передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку. Ці якості не видаються додатком до диплома про педагогічну освіту, а формуються у щоденній учительській праці.

Для вчителів організовуються тренінги, курси, вебінари та інше. Все це спрямовано на удосконалення професійної компетентності педагогічних працівників, активізацію їх творчого потенціалу та розвиток педагогічної майстерності.

Наприклад, на громадській онлайн-платформі  Prometheus зібрані курси від українських науковців. Навчання відбувається у кілька етапів: перегляд відеолекцій,  опанування теоретичного матеріалу,  складання тесту та отримання сертифікату із підписом викладача. Проводяться дистанційні тренінги  на на платформі ДН ЗОІППООсновна перевага онлайн-курсів – можливість перебувати будь-де та навчатися у будь-який час. Все що потрібно – це комп’ютер і доступ до інтернету.

Вдалою формою організації самоосвіти зі зворотним зв’язком та можливістю обговорення  є вебінар. Переглядаючи їх ми маємо можливість не лише підвищити рівень своїх знань та миттєво перевірити засвоєння здобутої інформації, а й отримати за це офіційне Свідоцтво. Освітні платформи «Всеосвіта», «На урок» пропонують вебінари, що містить матеріали, які стосуються організації навчального процесу в умовах Нової української школи, соціальної інклюзії у ній та нової системи оцінювання. Тут також можна дізнатися про особливості організації роботи з обдарованими дітьми, профілактику розвитку в учнів кліпового мислення, вплив очікування вчителя на успішність учнів тощо

Згадаємо вислів Ф. Ларошфуко: "Ваша доля у Ваших руках: змінюйте себе, і Ви зміните навколишній світ".

Немає коментарів:

Дописати коментар