Обласний етап Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив»


Найбільша цінність оратора ‒ не лише сказати те,
що потрібно, а й не сказати те, що не треба. 
Цицерон

21 лютого 2019 року в м. Запоріжжі відбувся обласний етап Міжрегіонального фестивалю ораторського мистецтва «Заговори, щоб я тебе побачив» для учнів 9-11 класів, присвяченого святкуванню 80-річчя Запорізького краю. В ці дні  юні майстри «словесного жанру» з освітніх закладів м. Запоріжжя та області дивували мистецтвом красномовства.
В обласному етапі цього конкурсу взяла участь учениця 10 класу  Анікєєва Валерія - переможниця міжшкільного етапу фестивалю ораторського мистецтва в номінації «Слово є вчинок»
Під час публічного спілкування компетентним журі оцінювалися артистизм і власна риторична харизма, рівень володіння вербальною і невербальною комунікацією та володіння етикою оратора.
Учасниця фестивалю продемонструвала високий рівень власної мовленнєвої культури, творчу індивідуальність, показала свої декламаторські здібності,  артистизм та вміння доносити слова до слухачів. Переконливим і досить упевненим був виступ Анікєєвої Валерії на тему «Найбільша з перемог – вміння прощати». Вона уміло вела діалог, будувала комунікативні зв'язки, швидко приймала  відповідні риторичні рішення.
Валерія посіла ІІІ місце і нагороджена грамотою та пам’ятною книгою.
Конкурс кожного року  викликає живий інтерес у молоді. Ми ще раз переконалися, що для публічного виступу важлива практика і велика робота над удосконаленням свого власного мовлення. Чим більше виступів, тим у більшій гармонії перебувають думки оратора зі словами, тим більшу насолоду від взаємодії з промовцем отримують глядачі та слухачі. Як сказав Е. Ренан «Добре говорити - означає просто добре думати вголос». 
Вітаємо Валерію з перемогою і бажаємо успіхів, самовдосконалення та прогресивного розвитку в мистецтві красномовства.

Немає коментарів:

Дописати коментар