Фестиваль улюбленої книги

2016 рік - це вже 12-й всеукраїнський конкурс дитячого читання "Книгоманія". І це гарна нагода для учасників переконатися в тому, що вони не самотні у своїх уподобаннях, подискутувати про улюблені книги, дізнатися більше про сучасну  літературу. Це гарна  можливість проявити себе, знайти нових друзів та дізнатися про цікаві твори з уст твоїх однолітків.
Так 31 березня 2016 року  в Оріхівській районній бібліотеці  відбувся районний етап Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2016»  для учнів 6-7 класів шкіл міста та району. Цей  етап проводився у два тури. Перший  тур - бук-слем (book-slam). Учасники  мали  представити свою улюблену книгу у цікавій формі. Другий  тур – письмова  літературна вікторина.
Вибір книги – на розсуд учасників конкурсу, але бажано, щоб  це була книга – ювіляр 2016 року.
Серед двадцяти учасників районного етапу були учні нашої школи: Крохмаль Анастасія, учениця 6 класу, Каптьол Станіслав, Анікєєва Валерія – учні 7 класу. 
 Анастасія представляла твір сучасного австрійського дитячого письменника Морріса Глейцмана «Болтушка». В ньому розповідається про дівчинку Ровену, яка  не могла говорити через вроджений дефект горла, але дуже хотіла знайти собі друзів і довести всім своїм однокласникам, що вона така як і всі, що вона гідна поваги. І це їй вдалося. Анастасія посіла ІІІ місце в номінації «Читацький щоденник» і нагороджена Дипломом учасника.

Каптьол Станіслав  у ролі Шерлока Холмса   представляв книгу-ювіляр, детектив Артура Конана Дойля  «Пригоди Шерлока Холмса». У літературі є твори, які не залишають байдужими  ні дорослих, ні дітей.  До них весь час повертаються, перечитують, із величезним задоволенням дивляться екранізації. Саме такі твори належать перу  Конана  Дойля. Так виступ Стаса не залишив нікого в залі байдужим до цієї книги. і був відмічений Дипломом  учасника.


Читати можна по-різному: читати і не розуміти; читати і розуміти; читати і розуміти навіть те, чого не написано. Так Анікєєва Валерія читала між рядками книгу Джонатана Свіфта «Мандри Гулівера».  В цієї книги в цьому році ювілей – 290  років. Пройшло майже три століття, але питання про відносини влади і народу, про державний устрій, про духовність суспільства залишаються актуальними і в наш час. Розповідаючи про цей твір, Валерія робить висновки, що ідеальної держави не існує. Але можна ж не доводити політичний устрій до парадоксу та абсурду?  Страшним є не маленький зріст, а маленька душа, не здатна на благородство. Щоб краще жилося у державі, треба починати з себе: освіти, поведінки, самовдосконалення.
Анікєєва Валерія посіла загальне ІІ місце серед учнів 7 класу, ІІ місце в номінації «Літературна вікторина» та ІІ місце за читацький щоденник.
Е. Хемінгуей сказав: «Усі хороші книги схожі в одному - коли ви дочитаєте їх до кінця, вам здається, що все це відбулося з вами, і так воно назавжди при вас залишиться: хороше і погане, захоплення, смуток, співчуття, люди і міста, і яка була погода»
Читайте і отримуйте від цього насолоду.


Виступ Анікєєвої Валерії, учениці 7 класу



Немає коментарів:

Дописати коментар