Прем’єра постановки “Ромео і Джульєтта” на шкільній сцені



Серед почуттів, на які здатна людина, мабуть, найсильнішим і найяскравішим є кохання. Данте Аліг’єрі стверджував, що це та енергія, що приводить  в дію Сонце і світила. Не злічити, скільки творів присвячено цьому великому почуттю. Та ніхто з письменників і поетів не підносив його на таку висоту, як Вільям Шекспір. Це ми бачимо в його сонетах і в безсмертній про кохання і ненависті  п’єсі «Ромео і Джульєтта».
Життя – це любов! Без любові немає життя, немає продовження роду.  Ми любимо з самого народження – маму, тата, день і ніч, сонце і дощик, тепло і холод, життя… Любити і бути коханим — найбільше щастя. Саме 14 лютого, в день усіх закоханих  у нашій школі відбулася прем’єра постановки п’єси Вільяма Шекспіра «Ромео і Джульєтта». Чотирнадцять років – вік першого кохання. Скільки ж років було і Джульєтті. Саме у 8 класі вивчається ця п’єса  на уроках зарубіжної літератури. Вона не втратила  своєї актуальності протягом століть. Мої вихованці спробували себе в ролі акторів, намагалися передати почуття та  вчинки героїв, відчути дух тієї епохи. Світ постійно змінюється, але людські стосунки і пристрасті, описані Шекспіром, – ні.
Трагедія про Ромео та Джульєтту відомого англійського поета і драматурга епохи Відродження Вільяма Шекспіра  пронизана світлим почуттям любові і перемагає не тільки багаторічну людську ворожнечу, але й смерть.

Давайте берегти нашу любов, почуття, щоб ніякі хуртовини, ніякі морози не стали перепоною на нашому шляху. Нехай з кожним роком ваші почуття будуть тільки міцнішими. Ще хочу побажати, щоб ви ніколи не зраджували свою мрію і вірили в світлу любов, проявляли ніжність і турботу, літали в хмарах щастя і ловили натхнення.

                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар