Методична робота вчителів гуманітарного циклу

Має значення тільки те знання, яке використовується на практиці.

Гордон Драйден

Головною структурою в організації методичної роботи є методичне об’єднання. Це колективний орган школи, що сприяє підвищенню професійної мотивації, методичної культури вчителів та розвитку їх творчого потенціалу. Саме такою плідною і продуктивною була робота  наших шкільних методоб’єднань під час весняних канікул. Ми мали можливість поділитися своїми знаннями та представити свої практичні вміння  на засіданні методичного об’єднання вчителів гуманітарного циклу.
Закінчився атестаційний період педагогічних працівників.  І наше  МО вчителів гуманітарного циклу має певні результати. 29 березня було встановлено кваліфікаційну категорію та присвоєне педагогічне звання вчителям:
Рябусі  Любові Віталіївні - спеціаліст «вищої категорії»,  «учитель – методист».
Суставовій Наталі Вікторівні – спеціаліст «вищої категорії»,  «старший учитель».
Васильченко Лілії Іванівні - спеціаліст «вищої категорії»,  «старший учитель».
На засіданні МО  ми  презентували досвід своєї роботи над проблемними методичними темами. Ці напрацювання заслуговують на увагу і можуть бути використані вчителями інших навчальних дисциплін. Директор школи, вчитель історії, Гамов О.Г. поділився своїми творчими здобутками щодо використання у навчальному процесі форм і методів, які направлені на підвищення мотивації навчальної діяльності учня і вчителя.
Робота у методичному об’єднанні сприяє формуванню сучасного стилю професійного мислення, готовності продукування нових педагогічних ідей, технологій, поширенню перспективного педагогічного досвіду, прагненню до самовдосконалення, пошуку оптимальних методів навчання і виховання, що знаходить відображення у перемогах вихованців.
·                     Багато я навчився у своїх наставників, ще більше – у своїх товаришів, але найбільше – у своїх учнів.        (Талмуд)


2 коментарі:

  1. Ліліє Іванівно!Ви маєте повне право пишатися своїм ужинком на педагогічній ниві. Основа цих досягнень - високий інтелект, працелюбність, дар працювати з учнями, витончена порядність та людяність, непересічний талант педагога і вихователя молоді. Нині Ви - у розквіті творчих сил.Нехай невичерпна енергія, оптимізм і надалі будуть Вашими постійними супутниками у житті

    ВідповістиВидалити