Форум книговидавців у Львові

     Команда громадської організації м. Львова Форум видавців кожен рік проводить фестиваль читання  Книгоманія (вперше конкурс відбувся в 2005 році). За весь цей час в конкурсі взяли участь майже 1 мільйон дітей. В цьому році переможцями першого, другого та третього турів Всеукраїнського конкурсу Найкращий читач України -2015 серед учнів 7 класів стала учениця нашої школи Остряниця Катерина. Нагорода за любов до книги – поїздка до Львова.  
    Фестиваль проходив з 9 до 12 вересня. Всього на свято книги до Львова завітало 58 переможців. Першого дня переможців чекав сюрприз: цікава театралізована ніч в бібліотеці в стилі героїв Дж. Ролінг Гаррі Поттер. Протягом цих днів юні читачі мали нагоду поспілкуватися з книголюбами з усієї України, з письменниками та іншими талановитими людьми.
     Крім того, в перший день  відбувся майстер класс Мистецтво фотографії від В. Грабка (фото агенція LUFA ), розкриваючи таємниці цього давнього та чудового творіння людства.
     Теплі зустрічі з письменниками проводились протягом кількох днів. В перший день – з Катериною Міхаліциною, письменницею, перекладачкою, заступницею головного редактора Видавництво Старого Лева. Далі – знайомство з іншими письменникам, їхніми книгами, а також видавницями, серед яких Дзвінка Матіяш, Оксана Радушинська, Наталка Малетич, Андрій Бачинський.
     Діти одержали автографи Оксани Сайко, Андрія Бачинського, Дзвінки Матіяш. Вони разом обирали кращі ідеї для рекламних компаній з залученням дітей до  читання, обговорювали тему Переконай однолітків, що читання – це  поняття, варте уваги.
     Екскурсія Львів на долоні ( другий день) залишили незабутні враження від вулиць старого Львова, будинків і соборів, від відвідування державної телерадіокомпанії Львів . Кожного дня відводився час для підготовки літературно-танцювального флеш-мобу (організатор: SIRUS Dance Academy, хореограф Софія Романів )
      На третій день у найдавнішій науковій бібліотеці Львівського національного університету ім. І. Франка читачі отримали читацькі сертифікати. Цікавою була роповідь про історію бібліотеки . Про її роль в житті кожного сучасника.
     Потім усі направились на площу Ринок, де відбувся літературно-пригодницький квест. Перемогла команда в складі якої була наша Катя Остряниця . За перемогу кожен член команди отримав на згадку флешку та солодощі. Квест проводився за підтримкою компанії  КИЇВСТАР, і кожен учасник отримав фірмову футболку цієї компанії . Це був черговий набір позитивних емоцій. Крім того, в цей день діти відвідали Державний природознавчий музей та Національний музей ім. Шептицького .

        Форум видавців у Львові – подарував учасникам справжнє свято, свято книги, що відкриває Світ. А заступник головного редактора «Видавництва Старого Лева» написала побажання Катерині: «Щоб були здорові та веселі, щоб часто зазирали до книг, щоб книги стали найкращими друзями та завжди були поряд. Мрійте та досягайте того, про що мрієте».




     

Немає коментарів:

Дописати коментар